Tevékenységeink

 • Kezdőlap
 • Társaságunkról
 • Tevékenységeink

 

 
 
 
 

TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKGYŰJTÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

 

LAKOSSÁGI SZOLGÁLTATÁS

 

A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatási feladatokat az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., mint közszolgáltató látja el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási területén. Ennek értelmében végezzük a lakossági szilárd hulladék gyűjtését és a hulladékkezelő telepre történő szállítását. A lakosság az alábbi edényzet típusokba gyűjtheti a háztartási hulladékot:

 • saját tulajdonú 80 / 120 / 240 literes,
 • társaságunktól bérelt 1100 literes hulladékgyűjtő edényekbe.

   

   
   
   
   

  KONTÉNERES SZOLGÁLTATÁS

   

  Az alkalmanként nagyobb mennyiségben keletkező hulladékok (pl. építési törmelék, nagy darabos lom stb.) gyűjtésére is biztosítunk konténereket, és gondoskodunk azok elszállításáról. 3, 5, 7, illetve 8 m3- es konténerek megrendelésére van lehetőség. A konténerek megrendelésével és áraival kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:

  • Telefon: 42/594-526
  • E-mail: hulladekszallitas@eakhulladek.hu

  A Társaságunktól bérelt konténerek mosását, fertőtlenítését térítésmentesen biztosítjuk a lakosságnak. Évente egy lomtalanítási akció keretében begyűjtjük az olyan jellegű és méretű hulladékokat, amelyek elszállítására a rendszeresített járattal történő hulladékgyűjtés során nincs lehetőség.

   

  INTÉZMÉNYI ÉS VÁLLALKOZÁSI SZOLGÁLTATÁS

   

  Az ipari, közületi hulladékszállítás során az üzleti partnereinknél rendszeresen keletkező hulladékokat szállítjuk el. Ehhez a tevékenységhez 1,1 m3-es, 5 m3-es, 7 m3-es, 8 m3-es, 15 m3-es és 30 m3-es konténerek bérbeadását és elszállítást biztosítjuk. Igény szerint gondoskodunk a Társaságunktól bérelt konténerek mosásáról és fertőtlenítéséről is.

   

   

   

   

   

   

   

   
   
   

   

   

   

   

  SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

   

  Környezetvédelem menüpontunkra kattintva bővebben olvashat a szelektív hulladékgyűjtéssel és szállítással kapcsolatos információkról.

   

   
   
   
   

   

  VESZÉLYES HULLADÉK ÁTVÉTEL

  LAKOSSÁGI VESZÉLYES HULLADÉK ÁTVÉTEL

  A Hulladékudvarainkban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosságától ingyenesen átvesszük a beszállított kis mennyiségű veszélyes hulladékot (pl. akkumulátorok, festékes göngyölegek, növényvédő szerek és azok csomagolásai, használt hűtőberendezések, veszélyes összetevőjű tisztítószerek és göngyölegeik, elektronikai cikkek, használt étolaj, fáradt olaj).

   

  IPARI VESZÉLYES HULLADÉK ÁTVÉTEL

  Átmeneti tárolásra – térítés ellenében – a Regionális Hulladékkezelő Telepen átvesszük az ipari tevékenység során keletkező veszélyes hulladékokat is. Az így összegyűjtött veszélyes hulladékokat átmeneti tárolásuk után elszállítjuk az arra jogosultsággal rendelkező ártalmatlanító társasághoz.

   

   
   
   
   

  HULLADÉKKEZELÉS

   

  SZELEKTÍV HULLADÉKKEZELÉS

   

  A hulladékkezelő üzem jelentős tevékenységi területe a másodnyersanyag kinyerés. Ezen belül különíthetjük el az építőipari, ipari és csomagolási újrahasznosítható hulladékot. Az építőipari hulladékok között meg kell említenünk a betont és az aszfalt hulladékot, melyek a Telepen történő aprítás után földút stabilizáláshoz, útépítéshez, feltöltésekhez használhatóak fel. A további ipari hasznosításra alkalmas csomagolási hulladékokat a papír, üveg és a műanyag hulladékok jelentik. Ezeket válogatás után kezeljük és így továbbítjuk az engedéllyel rendelkező hasznosítókhoz.

   

  KOMPOSZTÁLÁS

   

  2003 őszére épült meg a Regionális Hulladékkezelő Telep Komposztáló részlege. A szükséges engedélyek beszerzése után a komposztáló működése 2004-ben indult el. Kizárólag növényi eredetű hulladékot dolgozunk fel. A komposztáló éves kapacitása 8000 tonna. A zöldhulladékot félig zárt technológiában kezeljük. Prizmába rakjuk, lélegző fóliával takarjuk, mesterségesen levegőztetjük, ezután forgatjuk, öntözzük, majd rostáljuk. Semmilyen mesterséges adalékot nem használunk fel az érlelés során. Évente körülbelül 3500 tonna komposztot állítunk elő, amit Nyíregyháza város közterületén használunk fel, a zöldfelületek tápanyag utánpótlására.

   

   
   
   
   

  MŰSZAKI SZOLGÁLTATÁS

  ÜZEMELTETÉSI ÉS FENNTARTÁSI ÜZEM

   

  Szolgáltatások:

  • tehergépkocsi és pótkocsi javítása, karbantartása, ápolása,
  • minden típusú jármű vizsgára való felkészítése,
  • javítással összekötött időszakos vizsgáztatás a felsorolt típusokra – megbízással,
  • öntömörítő konténerek javítása.

   

  Vállalt típuscsalád:

  • 3,5 tonna alatti tehergépkocsi
  • 3,5 tonna feletti tehergépkocsi (N2), (N3)
  • 3,5 tonna feletti busz (M2), (M3)
  • 3,5 tonna feletti pótkocsi (03), (04)
  • mezőgazdasági vontatók, lassú járművek

   

  A szolgáltatás személyi feltételeit szakirányú képzettséggel és a folyamatos képzésben résztvevő személyzet biztosítja.

   

  Az üzem tevékenységének további részét a belső szolgáltatás teszi ki. A társaság saját gépjárműjavító műhelyében 50 darab nagygépjármű futójavítását, műszaki karbantartását végzi. Mindezen tevékenységek a társaság közszolgáltatásával kapcsolatos műszaki hátteret biztosítják.

   

  A társaság központi telephelyének raktárában a lakosság részére hulladékgyűjtő edényzetet forgalmaz, 120 literes új és használt kukák formájában.

   

  Konténermosó gépjármű:

  Társaságunknál forró vizes konténermosó berendezés működik, mellyel a városban a tulajdonunkat képező 1,1 m3-es konténerek mosását látjuk el. A berendezés az első fázisban forró vizes zsírtalanító szerrel mossa az edény külső és belső részét, a második fázisban fertőtlenítő szerrel mossa át az edényzetet. A mozgó mosó gépjármű üzemeltetése minden év március 1-jén kezdődik és a fagy beállta előtt, november 30-án fejeződik be.

   

  A konténermosó gépjármű berendezés által nyújtott szolgáltatásunkat társaságunktól, köztisztasági tevékenységet folytató társaságok is megrendelhetik.

   

  Amennyiben konténermosó szolgáltatásunkat kívánja igénybe venni, a gépjármű rendszeres munkája miatt az időpontot előre be kell programoznunk. Ezért kérjük, igény esetén megrendelését mielőbb szíveskedjen leadni.

   

   
   
   
   

  MŰSZAKI ELLENŐRZÉS

   

  A csoport a kommunális és szelektív hulladékszállítással kapcsolatos szerződések megkötésével, valamint a tevékenységi körbe tartozó ügyfelek adatainak, azok változásának folyamatos területi ellenőrzését látja el.

   

  Tevékenységek:

  • lakossági, társasházi, és vállalkozási kommunális hulladékkezelési szerződéskötés,
  • lakossági hulladékkezelési szerződéskötés, szerződésmódosítás,
  • intézményi, vállalkozási szelektív hulladékgyűjtés szerződéskötés,
  • lakossági levelekben leírtak ellenőrzése
  • vállalkozások hulladékkezelési szerződésének ellenőrzése
  • vállalkozások „mobilitásának” ellenőrzése
   
   
   

  SZEMLÉLETFORMÁLÓ TEVÉKENYSÉG

   

  AKTUÁLIS PROGRAMOK:

  Papírhulladék gyűjtő verseny. A részeletes tájékoztatást ITT olvashatja, a jelentkezési lapot INNEN töltheti le.

      

   

  Előadások tartása általános iskolás diákok számára:

  Az előző évekhez hasonlóan szakmai előadásokkal igyekszünk megkönnyíteni a pedagógusok környezetvédelmi szemléletformáló tevékenységét.

  Az oktatási anyag középpontjába a szelektív hulladékgyűjtést állítottuk, hiszen – bár hosszútávon a hulladékképződés megelőzése kap prioritást, – de közép-, illetve rövidtávon ez a módszer az egyetlen racionális megoldás a környezetterhelés csökkentésére.

  Az oktatóprogrammal több korosztályt szeretnénk elérni a számukra testre szabott, jól érthető és játékos előadások megtartásával.

   

  További információkért keresse Zajácz Barbarát, a 42/594-508-as telefonszámon, vagy e-mailben, a pr@eakhulladek.hu címen.