Föld napja

Föld napja

A Föld napja mozgalom 1970-ben indult világkörüli útjára. Mára a legnagyobb önszervező környezetvédelmi mozgalommá nőtte ki magát. Csatlakozva a Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere által indított polgármesteri fásítási akcióhoz az ÉAK Nonprofit Kft. a Föld napja alkalmából faültetéssel szeretne hozzájárulni egy élhetőbb környezet kialakításához. (tovább...)

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

 

A Föld napja mozgalom 1970-ben indult világkörüli útjára. Mára a legnagyobb önszervező környezetvédelmi mozgalommá nőtte ki magát.

Csatlakozva a Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere által indított polgármesteri fásítási akcióhoz az ÉAK Nonprofit Kft. a Föld napja alkalmából faültetéssel szeretne hozzájárulni egy élhetőbb környezet kialakításához.

Az ÉAK Nonprofit Kft. fő profilja a hulladékgazdálkodás. Tevékenységi körünkből adódóan hangsúlyt helyezünk a környezetünk megóvására, a környezeti károk megelőzésére. Az ezt elősegítő környezettudatos magatartás mutatkozik meg a hulladékok komplex kezelésében is, melynek az ÉAK Nonprofit Kft. igyekszik érvényt szerezni mind lakossági, mind intézményi szinten.

Társaságunk mindent megtesz azért, hogy a települési szilárd hulladék mennyiségének csökkentésével minimalizálja a hulladék környezetterhelő hatását, növelje a hulladéklerakó élettartamát. Célunk az, hogy minél többféle és minél nagyobb mennyiségű hulladék szelektív gyűjtésére biztosítsunk lehetőséget.

Természetesen ezen tevékenységeinken túl, egyéb fronton is igyekszünk hozzájárulni környeztünk védelméhez.

Az előző évek hagyományát folytatva, az idei évben faültetéssel is szeretnénk hozzájárulni egy élhetőbb környezet fenntartásához.

A faültetésre 2023. április 21-én kerül sor a Bokréta utcai telephelyünkön, amikor 2 db nyírfa, 10 db hárs és 10 db Turkesztáni szil ültetésével szeretnénk gazdagítani közvetlen környezetünket.

 

A faültetésen mellett számos lehetőségünk van, hogy fenntarthatóbb módon éljünk. Íme néhány hasznos tanács:

  • termeljünk haszonnövényeket,
  • komposztáljunk,
  • használjuk újra, amit lehet,
  • gyűjtsük szelektíven a hulladékot,
  • használjunk környezetbarát termékeket,
  • külföldi termék helyett válasszuk a hazait,
  • használjuk a tömegközlekedést.

 

Tegyünk együtt környezetünkért!