Az információbiztonság aktuális kérdései

  • Kezdőlap
  • Bejegyzések
  • Az információbiztonság aktuális kérdései

Az információbiztonság aktuális kérdései

A kiberbiztonsági hónap keretében kerül megrendezésre 2022. szeptember 22-én a HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK, az ÉAK Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Egyetem közös szervezésében „Az információbiztonság aktuális kérdései” című Tudományos – Szakmai Konferencia, amely egyben az EIVOK huszonnyolcadik információbiztonsági szakmai fóruma is. (tovább...)

 

„Gondolkodj, mielőtt kattintasz!” – Kiberbiztonság napjainkban!

 

Az Európai Unió Hálózat-és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) immáron tizedik alkalommal rendezi meg az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányát, amelyhez Magyarország hatodik alkalommal csatlakozik.

Az IT biztonsági és kiberbiztonsági tudatosítást előtérbe helyező és azt célként meghatározó kampány mottója: “Think Before U Click”, #ThinkB4UClick, azaz Gondolkodj, mielőtt kattintasz!”.
https://www.enisa.europa.eu/topics/cybersecurity-education/european-cyber-security-month

 

A kiberbiztonsági hónap keretében kerül megrendezésre 2022. szeptember 22-én a HTE Információbiztonsági Szakosztálya – EIVOK, az ÉAK Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Egyetem közös szervezésében „Az információbiztonság aktuális kérdései” című Tudományos – Szakmai Konferencia, amely egyben az EIVOK huszonnyolcadik információbiztonsági szakmai fóruma is.

A konferencián – melynek a Nyíregyházi Egyetem ad helyet – olyan aktuális információbiztonsági témakörök lesznek ismertetve, mint például a városi internetszolgáltatás biztonsága, az orosz-ukrán háború kiberteret érintő tanulságai, a jövő közlekedésbiztonsága, illetve, hogy mik az alapvető információbiztonsági feladatok egy munkaszervezetben. Emellett az előadók bemutatják a Nyíregyházi Egyetemmel kapcsolatos oktatási tevékenységeket is.

 

A szervezők a szakmai konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A tervezett program az alábbi linken érhető el:

https://www.hte.hu/en/informaciobiztonsagi-szakosztaly-eivok/-/esemeny/1/4758997/eivok-28--szakmai-forum

A részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A személyes, vagy online részvételi szándékot szeptember 15-ig az alábbi linken jelezhetik az érdeklődők:

https://ludevent.uni-nke.hu/event/2094/