Házhoz megyünk az üveg hulladékért Sóstóhegyen ls Nyírturán

  • Kezdőlap
  • Bejegyzések
  • Házhoz megyünk az üveg hulladékért Sóstóhegyen ls Nyírturán

Házhoz megyünk az üveg hulladékért Sóstóhegyen ls Nyírturán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás nyertes KEOP és KEHOP pályázatainak köszönhetően, 240 l-es szelektív hulladékgyűjtő edény használatával biztosított a keletkező papír, műanyag, fém és italos karton hulladék elkülönítetten történő gyűjtése. Az üveg hulladékot jelenleg a közterületi gyűjtőszigeteken illetve a hulladék udvarokban van lehetősége a lakosságnak elkülönítetten átadni. (tovább..)

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás nyertes KEOP és KEHOP pályázatainak köszönhetően, 240 l-es szelektív hulladékgyűjtő edény használatával biztosított a keletkező papír, műanyag, fém és italos karton hulladék elkülönítetten történő gyűjtése. Az üveg hulladékot jelenleg a közterületi gyűjtőszigeteken illetve a hulladék udvarokban van lehetősége a lakosságnak elkülönítetten átadni.

 

Figyelembe véve a jelenleg vegyes hulladékba kerülő üveg hulladék mennyiségét, valamint ezen hulladékok elkülönített gyűjtésére irányuló igényeket, az ÉAK Nonprofit Kft. tervezi a közszolgáltatási területén bevezetni házhoz menő zsákos rendszerben az üveghulladék elkülönített gyűjtést.

 

Kísérleti jelleggel, az ingatlanhasználók szíves együttműködését kérve Sóstóhegyen, valamint Nyírtura területén valósul meg az új próba rendszer beindítása.

 

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében, külön térítési díj fizetése nélkül adnak át az ÉAK Nonprofit Kft. munkatársai az ezeken a területeken élőknek 3 db 120 l-es űrtartalmú gyűjtőzsákot.

A zsákok átadása június hónapban történik, a próbaüzem pedig július hónaptól indul el.

 

A begyűjtést kéthavonta fogjuk elvégezni, előre megjelölt időpontokban, melyekről a gyűjtőzsákokkal átadott levélből és az ÉAK Nonprofit Kft honlapján található hulladékszállítási naptárból tájékozódhatnak az érintett lakosok.

 

A kísérleti jelleggel elindított gyűjtés tapasztalati adatai segítségével megállapítható lesz a gyűjtés hosszú távú fenntarthatósága, a gyűjtési mód hatékonysága, a zsákok űrtartalmának kihasználtsága, azaz a szükséges begyűjtési gyakoriság.

 

Az üveghulladék gyűjtő zsákokból kizárólag a háztartásban keletkező öblös üveg hulladékokat (pl.: befőttes, üdítős, italos, bébiételes, stb.) fogják elszállítani a jelölt ürítési napokon (amennyiben nincs teljesen tele akkor is).

 

Kérjük a lakosságot, hogy a gyűjtés és elszállítás során előforduló balesetek elkerülése érdekében lehetőleg ne összetört állapotban gyűjtsék az üveg hulladékot.

Kérjük továbbá, hogy építési – bontási tevékenységből kikerülő üveg hulladékot (pl. síküveget, mint az ablaküveg, tükör, autó üveg) ne helyezzenek a gyűjtőzsákokba.

 

Az üveg hulladékok elkülönítetten történő átadására - a kísérleti rendszer üzemeltetése mellett - továbbra is lehetőséget nyújtanak a hulladék udvarok és a gyűjtőszigetek.

 

A szelektív hulladékok gyűjtésével, elszállításával kapcsolatosan felmerülő észrevételét, javaslatát szívesen fogadjuk a ugyfelszolgalat@eakhulladek.hu e-mail címen illetve telefonon a 42/314-976-os telefonszámon.

 

Önöknek kis odafigyelés, a Földünknek nagy segítség!

Az üveg hulladék elkülönített gyűjtésével és kezelésével tovább növelhető az anyagában hasznosításra átadható másodnyersanyag aránya, és csökkenthető a lerakásra kerülő vegyes hulladék mennyisége.

Kérjük, hogy vegyék igénybe, használják a rendelkezésre álló szelektív hulladékgyűjtési lehetőségeket, és tevékenységükkel támogassák a környezettudatos hulladékgazdálkodást!