Közszolgáltatói tájékoztató

  • Kezdőlap
  • Bejegyzések
  • Közszolgáltatói tájékoztató

Közszolgáltatói tájékoztató

2021. évre érvényes matricákról.

NE FELEJTSE EL FELRAGASZTANI A MATRICÁT!


A közszolgáltatási díjak beszedéséért felelős NHKV Zrt. számlalevelével együtt kiküldött matrica igazolja, hogy Ön a közszolgáltatói nyilvántartásban díjfizetőként szerepel, így jogszerűen veszi igénybe a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást. Ezért nagyon fontos, hogy a vegyes hulladék gyűjtésére használt gyűjtőedényére felhelyezze a mellékelt matricát. Ha ez a matrica nincs felragasztva az edényre, alappal feltételezhetik munkatársaink, hogy az ingatlanhasználó díjfizetés nélkül akarja elszállíttatni a hulladékát. A matrica nélküli edényeket ellenőrizni fogjuk. Ha az ingatlan használója nem szerepel a nyilvántartásunkban, a kihelyezett gyűjtőedényt nem vagyunk kötelesek elszállítani. Emellett Társaságunk jogosult hatósági adatszolgáltatás alapján az ingatlanhasználó személyének megállapítására.
 

JELENTKEZZEN A HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁSRA!


Társaságunk Szabolcs- Szatmár- Bereg megye területén a lomtalanítást 2020. évtől házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el, melyet az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva vehet igénybe. A lomtalanításra történő bejelentkezés időszaka: 2021. 02. 01 – 2021. 03. 31.
Lomtalanítási időpont foglalására az alábbi elérhetőségek egyikén van lehetősége:
• honlapunkon: www.eakhulladek.hu/ugyfelszolgalat/telepulesek menüpont alatt a vevőkód megadását követően a településnél megjelölt időpontokra regisztrálva,
• e-mailben: lomtalanitas@eakhulladek.hu címen,
• telefonon: +36 42/508 369/ 3 menüpont.


NE MULASSZA EL BEJELENTENI A VÁLTOZÁST!


Ha Ön elköltözik és/vagy új ingatlanban költözik, házszámváltozásról kap értesítést, vagy akár személyes adatai megváltoznak stb., abban az esetben ne felejtse el a változást Társaságunk részére bejelenteni. Amellett, hogy ez a változásbejelentés az ingatlanhasználók jogszabályon alapuló kötelezettsége, a későbbi kellemetlenség is elkerülhető. A változásbejelentés elmulasztása esetén a helytelen adatokkal kibocsátott számlák adattartalmáért sem a közszolgáltató, sem az NHKV Zrt. nem felelős. Legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy az ingatlanhasználói mulasztás miatt a felhalmozott tartozás beszedését célzó NAV végrehajtási eljárás a korábbi ingatlanhasználó/eladó ellen indul meg, így a közszolgáltatási díjat nem fizeti meg az, akinek a közszolgáltató ténylegesen rendelkezésére áll és akinek ez kötelezettsége.


IGAZOLJA IDŐBEN A KÉRT SZÜNETELTETÉST!


Ha Ön az előző évre/évekre valamely ingatlanra szünetelést kért, akkor 2021. február 15. napjáig igazolja annak jogszerűségét a szükséges közüzemi igazolás beküldésével. Amennyiben az egyedi tájékoztatásban foglalt igazolás/részigazolás nem történik meg, abban az esetben Társaságunk a közszolgáltatási díjat utólagosan kiszámláztatja.


ELLENŐRIZZE GYŰJTŐEDÉNYE ÁLLAPOTÁT!


A vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló szabvány edényt az ingatlanhasználó saját maga szerzi be. Társaságunk csak a gyűjtőjárműhöz rendszeresített MSZ EN 840-1:2020. számú szabvány edényt köteles üríteni. Természetes, hogy a rendszeres igénybevétel és az időjárási behatások miatt a gyűjtőedény állapota idővel romlik, emiatt sérül, végül használhatatlanná válik. A gyűjtőedényt gépi ürítésre tervezték, így ezt az igénybevételt bírnia kell, de előbb-utóbb nyilvánvalóan ürítés közben megy tönkre. Ezért ezt is - mint minden más használati eszközt - cserélni kell. Társaságunk nem felel és nem is felelhet a túlhasználat során bekövetkezett gyűjtőedény sérülésért. Társaságunk kizárólag akkor felel az edény töréséért, ha azt a megfelelő állapotú gyűjtőedény bizonyíthatóan hanyag mozgatása, emelése, visszahelyezése okozta.
KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT