Felhívás társasházak részére! - Megoldás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre!

  • Kezdőlap
  • Bejegyzések
  • Felhívás társasházak részére! - Megoldás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre!

Felhívás társasházak részére! - Megoldás a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésre!

Közös képviselők figyelem!

Sajnos már a korábbi időszakban is számos alkalommal tapasztaltuk, hogy néhány hulladékszigetet a lakosok egy része nem rendeltetésszerűen használ: a gyűjtőedénybe vegyes hulladékot helyez, ill. annak környékét is „lomtalanítási pontnak” használja. Ezen gyakorlatból kifolyólag az edényekben gyűjtött szelektív hulladék szennyezetté, így újrahasznosításra alkalmatlanná vált. Sőt, egyes szigetek környéke állandóan szemetes volt, ami amellett, hogy szennyezte a lakókörnyezetet még fertőzésveszélyt is okozhatott.

Tekintettel arra, hogy jelen veszélyhelyzetben Társaságunk is mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehetséges fertőzésveszélyt minimalizálja, ezért ezen nem rendeltetésszerűen használt zöld-szigeteket megszüntettük.

Természetesen a környezettudatos lakosság számára továbbra is – sőt komfortosabban - biztosítjuk a lehetőséget a szelektív hulladékok gyűjtésére.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás által nyert KEHOP pályázat keretében lehetőség van arra, hogy valamennyi családi házas ingatlan és társasház igényeljen 240 literes, kifejezetten a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló edényt.

A 240 literes szelektív edényt – ami csak újrahasznosítható papír, műanyag és fém gyűjtésére szolgál, és éppen ezért tiszta és szagtalan – a társasház közös képviselője útján igényelheti.

A gyűjtésre szolgáló edényt a lakóközösség a társasház saját tulajdonú területén, vagy akár házon belül helyezheti el.

Ezzel a megoldással egyrészt ellenőrizhetővé válik a „saját szelektív kuka” használata, másrészt nő a begyűjtött szelektív hulladék mennyisége és minősége is, harmadrészt pedig megszűnnek a lakókörnyezetet csúfító és szennyező illegális szemétkupacok is.

A közös képviselők az edényeket az ugyfelszolgalat@eakhulladek.hu címen igényelhetik írásban, ahol kérjük az igényelt darabszámot is szíveskedjenek megjelölni.

Bízunk benne, hogy a szelektív hulladékgyűjtés ezen formáját minden városlakó megelégedéssel használja majd!

Megszüntetett gyűjtőszigetek Nyíregyházán: Tavasz u. Selyem u. sarok, Pazonyi tér ( a Lagúna mellett), Körte u. 49., Holló u., Sólyom u. ( Trafóház mellett), Sárga Dombház, Őz u. Őz köz sarok, Stadion u. ( a Coop ABC mellett),  Sóstói u. 1-3., Krúdy Gy.u. (Garázssor mellett), Ószőlő u. ( a Privát csemege mellett),  Eperjes u. ( Coop ABC mellett), Korányi köz, Ungvár stny. 7-9., Május 1 tér 12., Arany János u. 28., Árpád u. 57-59., Jég u. 6.